Właściwości jagód są znane od wieków. Leczą oczy, obniżają poziom złego cholesterolu, uelastyczniają naczynia krwionośne. Sok z jagód jest skutecznym środkiem pomocnym przy zatruciach, ponieważ wychwytuje z organizmu wszelkie toksyny. Latem zaleca się jedzenie jagód osobom długo przebywającym na słońcu, ponieważ zawarte w nich antocyjany tworzą naturalny filtr słoneczny, pochłaniając szkodliwe promieniowanie UV. Teraz, gdy doskwierają nam wysokie temperatury powinniśmy spożywać jagody możliwie jak najczęściej. Ja przygotowałam z nich orzeźwiający koktajl. Polecam, jest naprawdę smaczny.
SKŁADNIKI na 2 koktajle
2 jabłka
250 g jagód
szczypta cynamonu
1/2 soku z cytryny
łyżeczka miodu
WYKONANIE
Jabłka umyłam i wrzuciłam do sokowirówki. Jagody, cynamon, sok z cytryny i miód włożyłam do blendera i wlałam wyciśnięty sok z jabłek. Wszystko razem zmiksowałam na gładki koktajl.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dodaj komentarz...