SKŁADNIKI na około 20 sztuk
1 cukinia
100 g wędzonego łososia
3 awokado
1 cebula dymka
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy dijon
sól, pieprz i chili do smaku
oliwa z oliwek
odrobina koperku
WYKONANIE
1. Cukinie pokroiłam wzdłuż na cieniutkie plastry. Użyłam do tego noża do sera.
2. Plastry położyłam na papierze do pieczenia i posmarowałam delikatnie oliwą z oliwek.
3. Cukinie doprawiłam solą i pieprzem. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 7 minut.
4. W międzyczasie przygotowałam farsz. Awokado i łososia pokroiłam w drobniutką kosteczkę.
5. Cebulkę drobno posiekałam i dodałam do awokado.
6. Doprawiłam masę musztardą, solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Następnie dokładnie wszystko wymieszałam.
7. Na każdym plastrze upieczonej cukinii położyłam po łyżeczce farszu i delikatnie je zwinęłam.
8. Gotowe rolsy okrasiłam posiekanym koperkiem oraz chili.
Zobacz także:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dodaj komentarz...