SKŁADNIKI na około 20 sztuk
1 opakowanie serka mascarpone
1 opakowanie truskawek liofilizowanych
2 czekolady karmelowe (100 g każda)
100 g krakersów słonych
WYKONANIE
1. Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej.
2. Odrobinę ostudziłam czekoladę i dodałam ją do serka mascarpone. Dokładnie wymieszałam.
3. Dodałam pokruszone krakersy o ponownie wymieszałam.
4. Masę wstawiłam na 10 minut do zamrażarki (masę można przygotować dzień wcześniej i wstawić na noc do lodówki).
5. Ulepiłam kulki wielkości orzecha włoskiego.
6. Truskawki liofilizowane dokładnie zblendowałam i obtoczyłam w nich trufle.
7. Przed podaniem trufle chłodziłam w lodówce około 4 godzin.
ZOBACZ TAKŻE:
TRUFLE Z MIGDAŁAMI
BATONIKI KARMELOWE Z ORZECHAMI
SERNIK CREME BRULEE
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dodaj komentarz...