Kasza jaglana zawiera krzemionkę, który bardzo dobrze wpływa na kondycję włosów, skóry i paznokci. Zawiera także witaminę E, odpowiedzialną za pamieć i koncentrację.
100 g ugotowanej kaszy jaglanej to około 350 kcal. Osoby odchudzające się nie powinny się jednak tym zniechęcać, ponieważ zawarty w niej krzem przyśpiesza przemianę materii.
Ja proponuję kaszę jaglaną jako deser w formie budyniu. Konfiturę z aronii można zastąpić inną, taką którą akurat macie w spiżarni. Wyśmienicie także pasuje do różnego rodzaju syropów owocowych np. syropu malinowego.
SKŁADNIKI
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 łyżka wiórków kokosowych
mleko kokosowe
1 banan
szczypt soli i kardamonu
WYKONANIE
Wszystkie składniki miksujemy, stopniowo dodając mleko kokosowe tak aby uzyskać masę budyniową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dodaj komentarz...