SKŁADNIKI dla 4 osób
1 250-gramowe opakowanie camemberta
1 pierś z kurczaka
2 ząbki czosnku
pół łyżeczki rozmarynu
sól morska i świeżo zmielony pieprz
oliwa z oliwek
100 g parmezanu
300 g makaronu
150 g rukoli
WYKONANIE
1. Rozgrzałam piekarnik do 180 stopni.
2. Odpakowałam camembert ułożyłam go na folii do pieczenia. W skórce na wierzchu sera wycięłam koło, podniosłam je i usunęłam.
3. Czosnek obrałam w cienkie plasterki i położyłam je na serze. Dodałam też rozmaryn, pieprz i skropiłam oliwą z oliwek.
4. Wstawiłam ser do piekarnika i piekłam przez 25 minut.
5. Kurczaka pokroiłam w małą kosteczkę, doprawiłam sola, pieprzem i podsmażyłam na patelni.
6. Makaron wrzuciłam do osolonej wody 10 minut przed wyjęciem sera z pieca.
7. Makaron odcedziłam z wody dodałam do niego starty parmezan oraz kurczaka i dokładnie wymieszałam.
8. Doprawiłam wszystko solą i pieprzem..
9. Nałożyłam makaron na talerze, a następnie polałam roztopionym camembertem. Na koniec przyozdobiłam danie liśćmi rukoli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dodaj komentarz...