SKŁADNIKI dla 4 osób
1,5 szklanki pęczku
200 g pikantnej twardej kiełbasy np. chorizo
250 g dyni
2 pomidory
1 papryka czerwona
1 cebula
2 ząbki czosnku
łyżeczka sproszkowanego chili lub mała papryczka chili bez nasion
oliwa do smażenia
1 litr bulionu warzywnego
2 łyżki masła
koperek
sól i pieprz
WYKONANIE
1. Cebulę i czosnek posiekałam drobno i zeszkliłam na oliwie
2. Kiełbaskę pokroiłam w plastry i dodałam razem z kaszą do cebuli. Smażyłam przez około 5 minut na małym ogniu.
3. Stopniowo dodawałam bulion i dusiłam całość do momentu aż kasza zmiękła.
4. Dodałam pokrojoną w paski paprykę.
5. Dynie pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na maśle.
6. Gdy kasza zmiękła dodałam dynię. Całość doprawiłam solą, pieprzem oraz chili.
7. Pomidory sparzyłam i obrałam ze skórki. Pokroiłam je w kostkę, dodałam do kaszy i dokładnie wymieszałam.
8. Na koniec dodałam posiekany koperek.
8. Na koniec dodałam posiekany koperek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dodaj komentarz...