SKŁADNIKI dla 2 osób
1 duża pierś z kurczaka
1 słoiczek pesto
1 opakowanie szynki parmeńskiej
1 duża pietruszka
2 marchewki
1 papryka
3 łyżki masła
3 łyżeczki koperku
sól
pieprz
natka pietruszki do ozdoby
WYKONANIE
1. Pierś przecięłam wzdłuż na dwie części, dokładnie obtoczyłam w czerwonym pesto (jeżeli masz troszkę więcej czasu możesz odłożyć pierś na 30 minut do lodówki).
2. Po 30 minutach wyjęłam mięso delikatnie owinęłam filety w szynkę parmeńską i włożyłam do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Piekłam około 20 minut. Jeżeli używasz termometru, mięso będzie gotowe gdy uzyska 67 stopni.
3. W międzyczasie przygotowałam warzywa. Pokroiłam je w cienkie plastry i wrzuciłam na rozgrzane masło.
4. Smażyłam aż do miękkości na małym ogniu. Pod koniec smażenia dodałam sól, pieprz i posiekany koperek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dodaj komentarz...