SKŁADNIKI
pierś kurczaka
2 pomidory
rukola
10 g parmezanu
oliwa z oliwek
sól morska
MARYNATA
2 ząbki czosnku
5 łyżek octu balsamicznego
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka rozmarynu
WYKONANIE
W miseczce wymieszałam drobno pokrojony czosnek z ziołami i octem balsamicznym. Pierś dokładnie oczyściłam z błon, pokroiłam w cienkie plastry i włożyłam do marynaty na 30 minut. Następnie wyjęłam mięso z marynaty i usmażyłam na patelni grillowej. Pomidory pokroiłam w plastry. Mięso ułożyłam na talerzu naprzemiennie z pomidorami. Na środku położyłam rukolę. Całość skropiłam oliwą, posypałam solą morską i startym parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dodaj komentarz...