sobota, 24 stycznia 2015
STEK Z SCHABU Z KOŚCIĄ
SKŁADNIKI NA MARYNATĘ
4 łyżki octu balsamicznego
3 łyżki miodu
3 ząbki czosnku
6 łyżek oleju
1 łyżeczka chili w proszku
szczypta curry
SKŁADNIKI NA MASŁO ZIOŁOWO CZOSNKOWE
100 g masła
natka pietruszki
2 ząbki czosnku
DODATKOWO
4 kotlety schabu z kością
WYKONANIE
Przygotuj marynatę. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Zanurz mięso w marynacie i odstaw do lodówki na 24 godziny. Przed smażeniem kotletów przygotuj masło ziołowo czosnkowe. Wystarczy połączyć masło z czosnkiem i pietruszką. Następnie oczyść kotlety z marynaty, połóż na rozgrzanej patelni grillowej i smaż na średnim ogniu do momentu, gdy kotlety się zarumienią. Czas jest zróżnicowany w zależności od grubości kotleta. Nie można go jednak smażyć zbyt długo, gdyż może się zrobić twardy. Przed podaniem połóż na wierzch masło ziołowe.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dodaj komentarz...