wtorek, 25 sierpnia 2015

JOGURTOWY KOKTAJL Z MANGO, TRUSKAWEK I KIWI

Mango, przez Hindusów nazywany owocem bogów. Jest bogaty w błonnik, beta karoten oraz cenne przeciwutleniacze. Jest także źródłem witamin C i B, które wzmacniają system nerwowy i odpornościowy. Korzystnie wpływa na kondycje skóry i zdrowie oczu. Dla mnie mango to w szczególności pyszny, słodki owoc. Nie ma nic lepszego niż delektowanie się koktajlem, który jest zarówno pyszny jak i pożywny. 


SKŁADNIKI na 4 średnie porcje

1 dojrzałe mango
30 dag truskawek
2 kiwi
40 dag jogurtu naturalnego
1 łyżeczka miodu
kilka listków mięty do ozdoby (opcjonalnie)
odrobina zmielonych migdałów do ozdoby (opcjonalnie)

KROK PO KROKU

Mango i kiwi obrałam, pokroiłam w kostkę. Truskawki umyłam, osączyłam, oczyściłam z szypułek i pokroiłam na połowy. Owoce, jogurt i miód umieściłam w blenderze i miksowałam do połączenia składników. Koktajl przelałam do szklanek i przybrałam listkami mięty oraz odrobiną mielonych migdałów.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dodaj komentarz...